Whiskybloggen

Intressant läsning om whisky

BREXIT NÄRMAR SIG. Vad alla undrar är hur Scotch kommer att påverkas av ett utträde. Blir whiskyn dyrare eller svårare att få tag på? 29 mars kl 12 ska enligt planerna UK lämna EU.

Ye Olde Cheshire Cheese är ännu en av dessa legendariska London pubarna! Du hittar puben på 145 Fleet Street där du viker in i en gränd.

Kan det vara så att inte du heller har hunnit gjort knäcken ännu? Det är ju strålande! För då har du chansen att testa på vårt favoritrecept: Whiskyknäck!

Nämner vi whisky så är det fortfarande många av oss som tänker på en man som sitter och njuter av sin favoritwhisky i sin läderfåtölj vid brasan.

London kryllar av massa mysiga och trevliga pubar men alla är inte så lätta att hitta. En av dem är Ye Olde Mitre som är nästan omöjlig att hitta om du inte vet exakt vart du ska leta.

Macallan har parkerat världsrekordet för auktionswhisky på förbluffande 848 750 pund - 9,9 miljoner kronor! För några år sedan var japanerna i ropet, 2015 gick en Karuizawa för motsvarande 800 000 kr, men nu har skottarna tagit över igen.

Gå-bort-present, för att fira något särskilt eller bara för att unna dig något lite extra. Här får ni 13 bra tips på exklusiv whisky med lyxig känsla (utan inbördes ordning).

BrewDog öppnar världens första bryggerihotell i sina lokaler i Columbus, Ohio. Det oberoende skotska bryggeriet BrewDog öppnar sitt hett efterlängtade hantverksölshotell, DogHouse.


Fotbolls VM närmar sig med stormsteg och VM-temperaturen stiger då passar vi på att ta ett litet sidosteg från whiskyn och kikar lite på passande öl till VM festen.