Whiskyfat
Här bokar ni era fat andelar

KWS egna whiskyfat

Vi har ju sedan tidigare bestämt oss för att köpa in ett eller flera fat av Braunstein whisky och efter vår whiskyprovning med Ulrik från Braunstein kom vi fram till att vi hoppas på hela tre egna fat.

Dom tre alternativen vi fastnade för var en icke rökig lagrad på Sherry PX fat och två rökiga lagrade på bourbonfat och olorosofat.

Vi har delat upp varje fat i 25 andelar där varje andel ger två 50 cl flaskor och varje medlem är garanterad minst en andel. Ni kan boka hur många andelar ni vill av varje fat men vid överbokning kommer vi tillämpa kvotering så ingen blir utan. Ett fat ger ca. 52-54 flaskor så eventuellt överskott tillfaller klubben för att brukas vid något trevligt tillfälle.

Deras fat är på 30 liter och är förlagrade i minst 1 år så de behöver bara lagras 2 år (får lagras längre mot en avgift). I dessa avgifter ingår allt, inget tillkommer förutom eventuella prover som isåfall skickas till oss för 250:-.

Alla sorter finns att köpa på flaska om 50cl för idag 994SEK, med ett eget fat så  sjunker priset till i vissa fall mindre än halva priset plus att vi då får cask stränghet och en betydligt trevligare whisky!

För enkelhetens skull har vi numrerat faten enligt den turordning som vi drack dem på Braunstein provningen strax efter midsommar ifall någon nu bara kommer ihåg vilket glas de föredrog.
Nr 3 Icke rökig sherry PX fat som kostar 26.000 kr - en andel kostar 1.040 kr
Nr 4 Rökig Bourbonfat som kostar 21.200 kr - en andel kostar 848 kr
Nr 5 Rökig Olorosofat och kostar 22.400 kr - en andel kostar 896 kr

Försök få in era beställningar innan nästa whiskyprovning/medlemsmöte den 14 september då vi tänkte summera läget och förhoppningsvis kunna beställa ett eller flera fat.

Er beställning är bindande och betalning skall ske senast två veckor efter kvotering och tilldelning meddelats. Betala alltså INTE in något innan dess.