Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2019

Så var det dags att summera föreningens tredje verksamhetsår

Medlemmar

Inför detta året var det 3 medlemmar som tackade för sig av olika orsaker samtidigt som vi tog in fyra nya medlemmar vilka hälsades välkomna till sällskapet.

Vi står fortfarande fast med ett maxantal på 25 medlemmar så varför vi tog in fyra nya beror på att i februari utnämnde styrelsen Johan Lans till sällskapets andra hedersmedlem med motiveringen "Johan har med sin generositet och välvilja tagit emot whiskysällskapet, stöttat och gett oss rätt förutsättningar för att kunna bedriva vår verksamhet vilket vi är oerhört tacksamma över". 

Whiskyprovningar

Under året har vi haft sex whiskyprovningar varav fyra egna och två externa där sällskapet stått som arrangör.

I slutet av mars hade vi äran att få hit Henrik Aflodal där 42 entusiaster samlades på FiKA by SPiS för att vara med på en resa i doft och smak med några av finalisterna från malt-VM 2018.

Efter många turer fram och tillbaka lyckades vi till slut få hit Mackmyra för deras jubileumsturné. Vi var 14 medlemmar och ungefär lika många externa gäster som samlades på Ferrum för en resa i deras 20-åriga historia om det svenska whiskyundret.

I år har vi hunnit prova 32 olika sorter varav 12 var med de externa provningarna.

Övriga intressanta händelse

I mitten på februari var några av våra medlemmar iväg på Cinderella Whisky Fair och helgen avslutades i huvudstaden med shopping och trevliga restaurangbesök. Fördelen med denna mässa jämfört med andra är att du kan köpa med dig hem av dina favorit whiskys.

Sällskapet har även investerat i ännu ett medlemsfat och denna gången blev det ett rökigt Mackmyra Jubileumsfat med kropp av amerikansk ek och lock av ny svensk ek med spårfrästa mönster i för att utveckla kraften i den svenska eken.

Vi har även haft en specialbuteljering för våra medlemmar via SWF som några passade på att investera i som i år var en Paul John.

Vi i styrelsen vill härmed tacka för det gångna året och ser framemot ett minst lika händelserikt 2020.

Styrelsen / Fredrik Siverhall
Ordförande Kiruna Whiskysällskap