Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2017


Så har vi avslutat Kiruna Whiskysällskapets första förenings år

Bildande av Kiruna Whiskysällskap (KWS)
KWS bildades i januari 2017 då det första konstituerande årsmötets hölls där styrelse bildades och riktlinjerna för föreningen togs fram. Inom loppet av 4-5 veckor hade vi hunnit registrerat klubben som en ideell förening, ordnat med banken, gjort en hemsida och blivit medlemmar i SWF - Svenska Whiskyförbundet.

Efter detta gick arbetet vidare med att värva medlemmar och efter cirka 2 månader var vi uppe i maxantalet 25 stycken.

Medlemsmöten och whiskyprovningar
Vårt första medlemsmöte hölls den 3 maj där vidare riktlinjer togs fram, lite varor för webshopen presenterades och kvällen avslutades med föreningens första whisky-provning vars whisky som provades hade tagits fram av Johan Lans.

Den 10 juni var föreningen medarrangör till en större whiskyprovning i samarbete med Ahlsell AB, SPiS i Kiruna & Calner Whisky där även några av våra medlemmar deltog i själva provningen. En mycket lyckad provning där även provledaren Tommy Calner utnämndes till sällskapets första hedersmedlem.

17 november hölls sällskapets andra whiskyprovning med temat "norden" vars whiskysorter som provades hade tagits fram av Fredrik och Andreas E. Förutom whisky-provningen bjöd kvällen på bl.a. ett whiskylotteri och kvällen avslutades med bastu och en riktigt god tre-rätters middag.

Övriga intressanta händelse
En del av medlemmarna var i slutet på september iväg på Stockholm Beer & Whisky-festival. Oturligt nog blev några av medlemmarna som tänkt åka på mässan kvar i Kiruna på grund av tät dimma så att deras plan inte kunde lyfta. De som trots allt kom fram hade några väldigt trevliga dagar i huvudstaden. Förutom mässan hanns det även med en ölprovning på Nya Carnegiebryggeriet och som avslutning en riktigt trevlig whiskyinspirerad middag på anrika Ardbeg Embassy.

Några av medlemmarna har under året även tagit tillfället i akt och köpt specialbuteljeringar som vi får erbjudanden om då och då. De som inhandlats i år är Calnerwhiskys 10-års jubileums-buteljering samt SMWS Kilchoman höstbuteljering.

Under hela året har vi även jobbat löpande med att utveckla hemsidan och tagit fram nya produkter till webshopen som vi valt ut med omsorg för vi vill ju bara ha varor som vi whiskyälskare gillar eller hur.

Vi i styrelsen vill härmed tacka för det gångna året och ser framemot ett minst lika händelserikt 2018.

Styrelsen / Fredrik Siverhall
Ordförande Kiruna Whiskysällskap