Inför en provning

Vad skall man tänka på?

Här kommer lite tips på vad ni bör tänka på inför den provning ni skall hålla. Får ni inte svar på era funderingar här kan ni alltid maila eller ringa någon av oss i styrelsen. Våra mobilnummer hittar ni på styrelsens sidan.

Det första man bör planera är vilka whisky man vill prova, kanske hitta ett intressant tema.

Som "tidsfördriv" eller utfyllnad kan man alltid ordna ett lotteri eller varför inte ett whisky quiz!

Slutligen bör ni fundera på om ni vill äta middag eller bara ta en bastu efter provningen. 


Datumen för alla provningar är förbestämt av styrelsen men efter det är det helt upp till er som håller i provningen att bestämma hur kvällen skall se ut bortsett från årsmötet, den tar vi i styrelsen hand om framöver.

 • Vilka whisky vill ni ha på er provning? Gärna med ett speciellt tema men absolut inget krav.
  OBS! Glöm inte att spara kvittot spå det ni köper så ni får tillbaka det ni lagt ut. Kvittot lämnas till kassören med ett swish eller kontonummer.

 • Summan att handla whisky för just nu är max 4000 kr.

 • För spänningens skull föredrar vi blindprovning men heller inget krav.

 • Styrelsen rekommenderar att ni häller upp max 2 cl av varje sort. 

 • Vilka tider gäller för kvällen å er planering?

 • Det är fritt fram att hitta på något utöver själva provningen som frågesport, whiskylotteri etc. I normala fall brukar en provning ta mellan 60-90 minuter men glöm inte ta med det i beräkningen om ni planerar in något annat.

 • Om ni anordnar ett lotteri så rekommenderar vi att ni använder er egen swish och bara betalar in eventuell överskott till föreningen, allt för att undvika massa småtransaktioner.

 • Middag eller bastu efteråt? Eller varför inte något annat men av erfarenhet så brukar inte tiden räcka till för mer än antingen eller.

 • Meddela er planering till webmastern minst 1 månad innan provningen så vi kan lägga ut info på hemsidan och att medlemmarna kan börja anmäla sig. Om inte ert tema är allt för avslöjande får ni gärna meddela det också, annars tar ni det efter provningen.

 • Efter provningen ansvarar ni att lokalen ställs i ordning igen, glas plockas bort, skräp slängs etc. samt att glasen tas hem och diskas och sedan återställas till Hotell E10 innan nästa provning.

 • Tillhandahåll webbmastern skriftlig information via mail om kvällens provning i form av en kort text som beskriver provningen. Vilka sorter som provats, poängen och gärna bilder på dryckerna samt eventuella mingelbilder.

OBS! Glöm inte att boka lokaliterterna såsom konferensen, bastun, middag eller vad ni nu planerat in och även meddela vilka tider som gäller.

Ni kan alltid rådfråga oss i styrelsen och ni hittar våra telefonnummer på styrelse sidan.

Middag på Hotell E10

För att visa lite tacksamhet mot Magnus och Hotell E10 rekommenderar styrelsen att vi äter middag åtminstone någon gång per år efter en provning. Kontakta Linda Thorneus 0980  -840 00 eller info@e-10.se för att få ett pris och ett middagsförslag.