Media

KWS i media

Nu har Kiruna Whiskysällskap även börjat synas i media så det är väl bevis om något att vi gör något rätt i varje fall. Här nedan ser ni reportaget som publicerades i Kiruna Annonsblad vecka 13 från vår provning på FiKA by SPiS med Henrik Aflodal. 


Whiskyprovning
med Skandinaviens ledande whiskyexpert
Whiskyprovning med Henrik Aflodal - Loch Lomond Makes a Difference 
20 mars på FiKA by SPiS anordnat av Kiruna Whiskysällskap

Finns det något bättre en snöig, stormig och kall vinterkväll, än att tända upp brasan, kliva ner i favoritfåtöljen och hälla upp en dram. Låta den lufta sig några minuter, sen sticka ner näsan i glaset och känna en doftkavalkad. Kanske på en riktigt rökig Islay whisky. Därefter smaka av en mun och låta tungan få ta del av alla smaker, för att sen känna den härliga eftersmaken när dramen passerar strupen och du blir alldeles varm i hela kroppen.

Ja det var ungefär så det kändes när kompisgänget för ganska precis två år sedan träffades och senare på kvällen bestämt sig för att starta Kiruna Whiskysällskap som är den senast nybildade whiskyföreningen i Kiruna.

Den 20 mars gästades Kiruna och whiskysällskapet av Henrik Aflodal, en av Skandinaviens ledande whiskyexpert som ägnat sig åt whisky på heltid sedan slutet av 1990-talet. Han är även journalist och grundare av maltwhisky-VM som i december 2018 avslutades för 5:e gången i Stockholm. Den anordnas för övrigt vart fjärde år enligt gammal VM tradition.

Det var hela 42 whiskyentusiaster som hade samlats på FiKA by SPiS främst för att dofta och smaka på intressanta whiskysorter, kanske hitta en ny favorit eller bara få lite nya vinklingar på redan suveräna whiskysorter som man ändå hade här ikväll då startfältet var nästan uteslutande finalister från maltwhisky-VM 2018.

Förutom att de fick uppleva whiskyn i doft och smak så tog Henrik även med gästerna på en intressant whiskyresa som oftast började med whiskyn som skulle provas, eller rättare sagt destilleriet som den är tillverkad i, lite om själva tillverkningsprocessen och som sedan helt oförberedd kunde bli en tur runt halva Skottland innan han slutligen landade i det man hade fått upphällt i glaset.

Kiruna annonsblad vecka 13, onsdag 27 mars 2019

Whiskysajter & tidningar

Här kommer lite tips på bra whiskytidningar och sajter som vi med gott samvete kan rekommendera. Har ni tips på andra BRA sajter eller tidningar så hör av er till oss så lägger vi upp dem också.

Allt Om Whisky - hemsida & tidning

Whisky & Bourbon - hemsida & tidning

Malter Magasin - hemsida & nättidning

The spiritsnews - hemsida & podd