Resor

Som vi gjort med sällskapet...

Cinderella Whisky Fair 2019

2019.02.14-15

Några åkte ner redan på onsdagen men för resten av gänget bar det av tidigt på torsdag morgon mot Stockholm och Cinderella mässan. Denna gången hade vi vädrets makter med oss så alla tog sig ner utan problem förutom en som tyvärr fick sin ledighet indragen på grund av sjukdomar på jobbet, lite surt men bara å gilla läget dessvärre.

Då vi inte skulle vara på båten förrän på eftermiddagen så hade vi några timmar att döda så vi började vistelsen i huvudstaden med en stadig frukost på Arlanda i lugnan ro. Efter frukosten begav vi oss in till city där vi sammanstrålade med resten av sällskapet, uträttade lite shopping och självklart blev det även ett besök på belgobaren där vi fuktade strupen lite inför vad som komma skall.

Eftersom middagen på båten var sent bokad, allt för att hinna springa några timmar på mässan från det att de öppnade, såg vi även till att få i oss en stadig lunch innan vi faktiskt tog en långpromenad ut till båthamnen. Det var nog lite längre än vi trodde innan men vi kom ju fram till slut ändå, lite lätt utmattade men taggade till tusen.

Väl ombord på båten var det bara att slänga in väskan i hytten, hänga glaset runt halsen och bege sig mot mässan och väl där var köerna redan milslånga men det gick ändå relativt fort att komma in till själva mässan. Väl inne på mässan börjades det vattnas ordentligt i munnen, fanns massa gosaker som man ville smaka så det gällde att välja med omsorg för det fanns ju inte en möjlighet att kunna smaka på allt gott som ögonen kunde skåda. Fördelen med denna mässan jämfört med övriga mässor är ju att här kan du köpa med dig whisky om du vill.

Det blev en väldigt trevlig kväll som avslutades med en sen middag och efter det var vi några som minglade vidare i baren in på småtimmarna innan ögonen började fara igen.

Dag två efter vi intagit en rejäl brunch hann vi ytterligare en sväng på mässan innan det var dags att kliva i land för att bege oss mot nya äventyr. Några från sällskapet tog sena planet hem på fredagen medans några stannade kvar över helgen.

Vi som valde att stannade kvar över helgen hade bokat bord på Griffins Steakhouse till fredag kväll och det visade sig vara en väldigt mysig och trevlig restaurang och maten gick inte heller av för hackor. Helgen gick mest åt att springa runt på stan och bara umgås och till lördag kväll hade vi bokat bord på AG Restaurang & Bar men vi vart inte lika imponerad av den som av Griffins.

Nedan ser ni ett litet axplock med bilder från dessa dagar och om ni som var med på resan har några bra bilder som vi kan lägga ut så maila dem gärna till oss.

Sláinte

Stockholm beer and whiskyfestival 2017

2017.09.28-30

Det var ett förväntansfullt gäng som samlades på flygplatsen inför öl & whiskymässan i Stockholm. Vi var totalt 7 personer som hade för avsikt att åka ner och några hade bokat med Norwegian kl. 12:55 och resten med SAS som skulle lyfta 30 minuter efteråt men med de väderförhållande som rådde kom SAS planet tyvärr aldrig iväg. Men vi som trots allt lyckades ta oss ner hade ett par väldigt trevliga dagar i huvudstaden.

Siktet var inställt på mässan direkt vi kom ner så det fick bli en taxi direkt från Arlanda med ett kort stopp vid hotellet för att dumpa av väskorna. Väl inne på mässan kände vi oss som ett gäng småkillar i en godisaffär, fanns mycket gott så långt ögat nådde. Vi hade i varje fall en grundplan innan vi kom dit och det var att vi bara skulle prova sådant som var nytt för oss, inget beprövat. 

Det blev en väldigt trevlig eftermiddag/kväll och vi provade en hel del intressanta whiskys och även några härliga ölsorter också. Vi hann bl.a. prova Mackmyras senaste "skördetid" som lagrats på Italienska amaronefat som släpps den 17 november som vi varmt kan rekommendera. Lagomt bladiga lullade vi sedan nöjda och belåtna tillbaka till hotellet efter en mycket trevlig kväll på mässan.

Dag 2 stod ölprovning på agendan ute på Nya Carnegie-bryggeriet som ligger mitt i hjärtat av Hammarby Sjöstad. Man tror ju att det inte skall vara allt för svårt att brygga öl men efter dagen har vi lärt oss att även det är en vetenskap utan dess like. Vi hade en bra och kunnig guide som efter en guidad tur i bryggeriet lät oss prova fyra olika och väldigt intressanta ölsorter. Bland annat fick vi prova en öl smaksatt med lingon som var väldigt speciell och en annan öl som inte ens finns att köpa ännu.

Efter ölprovningen drog vi oss vidare mot Ardbeg Embassy där vi skulle äta dagens middag men vi kunde inte låta bli att ta ett depåstopp på anrika puben Akkurat som är känd för alla sin whiskysorter. Fast sortimentet på Ardbeg Embassy var inte heller fy skam så vi hade massa gott att välja mellan. Ardbeg Embassy bjöd på underbart god mat, goda drycker, väldigt trevlig personal och massa glada skratt så vi kan absolut inte klaga. En restaurang vi gott kan rekommendera, kanske blir detta sällskapets VIP restaurang?

Dag 3 och dags för hemfärd men vi hann med en gemensam lunch på Robertos Italienska restaurang Pane Fresco innan vi skildes åt mot nya äventyr.

Nedan ser ni ett litet axplock med bilder från dessa dagar.

Slàinte