Resor
Som vi gjort med sällskapet...

Cinderella Whisky Fair 2019

2019.02.14-15

I februari 2019 är vi nio medlemmar och tre "gäster" som sätter oss på planet ner till Stockholm för att sedan kliva på båten Cinderella och deras Whisky mässa. Här kommer vi succsessivt uppdatera med lite hålltider och planer innan resan och vi återkommer givetvis efter resan med en utförlig rapport.

Vi är några som flyger ner tidigt på torsdag morgon och kommer landa på Arlanda strax före 08:00. Vi tänkte äta frukost på Arlanda innan vi beger oss in mot stan och vi kommer även se till att äta ordentligt innan vi kliver på båten då middagen är först 21:00. Återkommer om vi bokar bord vilket jag misstänker att vi måste göra.

Ungefärlig plan för oss som åker med morgon planet är,
07:45 Ankomst Arlanda där vi äter frukost
Efter det tar vi oss in till stan på lämpligt sätt (beroende hur många vi blir)
ca. 14:00 Lunch innan vi tar oss till båthamnen

På båten är det förbokat buffé middag på kvällen kl. 21:00 samt brunch kl. 10:00 dagen efter. Vi valde att boka sen middag så vi kan vara på mässan direkt de öppnar för att sedan kunna äta i lugn och ro.

Så här ser hålltiderna ut för båtresan:
Torsdag 14 februari
16:30 Incheckning & ombordstigning (sker ca. 90 minuter före avgång)
18:00 Båten avgår från Stockholm mot Mariehamn
21:00 Middag Buffé (Svensk tid)

Fredag 15 februari
10:00 Brunch (Svensk tid)
15:15 Båten ankommer Stockholm

Mässan är öppen kl. 18:00-22:00 och kl. 11:00-14:00 under återresan.

Nu har Viking Line börjat lägga ut lite mer information kring resan som bl.a. sortimentslistan och även deras Master Classes (whiskyprovningar) och massa annan information.

Klicka på loggan ovanför så kommer ni till Viking Lines hemsida.

Uppdaterad info 2019.01.07
Efter landstigning på Fredag kommer några av oss att stanna kvar i Stockholm över helgen med våra fruar. Hotell får var och en boka själva men flera av oss har bokat ganska centralt.

Däremot så har vi bokat bord både på fredag och lördag kväll så är det fler som vill haka på så är det bara att ni hör av er till oss och helst via mail info@kirunawhiskysallskap.com.

Fredag kväll har vi bokat bord på Griffins Steakhouse för 8 personer kl. 20:00, ni kan läsa mer på deras hemsida som är griffinssteakhouse.se.

På lördag har vi bokat på AG Restaurang & Bar, samma tid å samma antal platser. Ni kan även här läsa mer på deras hemsida restaurangag.se.

Meddela oss snarast om ni vill haka på så utökar vi platserna om så behövs.

Stockholm beer and whiskyfestival 2017

2017.09.28-30

Det var ett förväntansfullt gäng som samlades på flygplatsen inför öl & whiskymässan i Stockholm. Vi var totalt 7 personer som hade för avsikt att åka ner och några hade bokat med Norwegian kl. 12:55 och resten med SAS som skulle lyfta 30 minuter efteråt men med de väderförhållande som rådde kom SAS planet tyvärr aldrig iväg. Men vi som trots allt lyckades ta oss ner hade ett par väldigt trevliga dagar i huvudstaden.

Siktet var inställt på mässan direkt vi kom ner så det fick bli en taxi direkt från Arlanda med ett kort stopp vid hotellet för att dumpa av väskorna. Väl inne på mässan kände vi oss som ett gäng småkillar i en godisaffär, fanns mycket gott så långt ögat nådde. Vi hade i varje fall en grundplan innan vi kom dit och det var att vi bara skulle prova sådant som var nytt för oss, inget beprövat. 

Det blev en väldigt trevlig eftermiddag/kväll och vi provade en hel del intressanta whiskys och även några härliga ölsorter också. Vi hann bl.a. prova Mackmyras senaste "skördetid" som lagrats på Italienska amaronefat som släpps den 17 november som vi varmt kan rekommendera. Lagomt bladiga lullade vi sedan nöjda och belåtna tillbaka till hotellet efter en mycket trevlig kväll på mässan.

Dag 2 stod ölprovning på agendan ute på Nya Carnegie-bryggeriet som ligger mitt i hjärtat av Hammarby Sjöstad. Man tror ju att det inte skall vara allt för svårt att brygga öl men efter dagen har vi lärt oss att även det är en vetenskap utan dess like. Vi hade en bra och kunnig guide som efter en guidad tur i bryggeriet lät oss prova fyra olika och väldigt intressanta ölsorter. Bland annat fick vi prova en öl smaksatt med lingon som var väldigt speciell och en annan öl som inte ens finns att köpa ännu.

Efter ölprovningen drog vi oss vidare mot Ardbeg Embassy där vi skulle äta dagens middag men vi kunde inte låta bli att ta ett depåstopp på anrika puben Akkurat som är känd för alla sin whiskysorter. Fast sortimentet på Ardbeg Embassy var inte heller fy skam så vi hade massa gott att välja mellan. Ardbeg Embassy bjöd på underbart god mat, goda drycker, väldigt trevlig personal och massa glada skratt så vi kan absolut inte klaga. En restaurang vi gott kan rekommendera, kanske blir detta sällskapets VIP restaurang?

Dag 3 och dags för hemfärd men vi hann med en gemensam lunch på Robertos Italienska restaurang Pane Fresco innan vi skildes åt mot nya äventyr.

Nedan ser ni ett litet axplock med bilder från dessa dagar.

Slàinte