Whiskymässor

Öl & whiskymässor i Sverige

För oss whiskynördar är besöken på olika whiskymässor höjdpunkterna på året. Då får vi ett unikt tillfälle att träffa andra whiskyintresserade personer och även få möjlighet att träffa alla trevliga whiskyutställare.

På gott och ont så har man de senaste åren upplevt en kraftig ökning av antalet whiskymässor i Sverige. Bara under 2017 fanns det minst 24 olika whiskymässor att besöka i Sverige och de blir bara fler å fler.

Nedan har vi listat upp de största mässorna runt om i landet och vi försöker att uppdaterar med nytt datum så fort det lagts ut från år till år....

Beer & Whisky Festival On Tour 2022

Nu lanserar Expo Stories Beer & Whisky Festival On Tour, en turnerande öl och whisky mässa som kommer till 15 svenska städer sommaren 2022. Beer and Whisky Festival On Tour är en avknoppning av de stora festivalerna Expo Stories idag arrangerar i Sundsvall, Uppsala, Borås och Sandviken med start i Sundsvall i november 2021. Varje stopp på turnén kommer ha mellan tio och femton utställare med stort fokus på lokala bryggerier och producenter. Mässan kommer ha ett brett utbud som ger besökarna chansen att öppna upp ögonen för fler producenter och upptäcka nya smaker. Det kommer utöver dryck även erbjudas väl utvalda charkuterier och liknande på plats för att förhöja smakerna och skapa en upplevelse som gästerna onekligen kommer att minnas. Tanken är att mässorna ska ge besökarna en chans att verkligen "trigga igång sina smaklökar".


Beer & Whisky Festival On Tour har fri entré och kommer till följande städer sommaren 2022: 15 juni - Söderköping
18 juni - Arvika
29 juni - Norrtälje
2 juli - Nynäshamn
6 juli - Falun
9 juli - Motala
13 juli - Alingsås
20 juli - Båstad
23 juli - Lysekil
3 augusti - Katrineholm
13 augusti - Ystad
17 augusti - Karlskoga
20 augusti - Västervik
24 augusti - Hässleholm
27 augusti - Lund 

Läs mer om Beer & Whisky Festival:
https://www.beerwhiskyfestival.se/