Events

Whiskyprovning

2019.09.27

Hösten knackar på dörren så vad passar då inte bättre än att träffas och avnjuta lite nya härliga whiskysorter igen med sällskapet. Denna gången är det Ulf och Roger som komponerat ihop provningen och vi träffas kl. 17:30 för lite mingel i baren, kl. 18:00 kör vi igång provningen.

Vi har även bokat bord i restaurangen för de som önskar och denna kväll bjuds det på en trerätters whiskyinspirerad middag för endast 195 kr. Glöm inte anmäla det i formuläret om du vill äta. (middagen betalas av var och en på plats). 

När: Fredag den 27 september kl. 18:00
(Samling i baren 17:30 för lite mingel för de som kan) 
Middag: kl. 20:00 ca. 
Var: SPiS (konferensrummet 1 trappa ner)


OBS! I mån av plats får även icke medlemmar deltaga på whiskyprovningen till en kostnad av 200 kr/person och ni kan med fördel anmäla er redan nu. Vi hör av oss ca. 1 vecka innan provningen om ni fått plats eller inte.

Whiskyprovning "18-åringar"

2019.05.24

Då var det snart dags för whiskyprovning igen med sällskapet och denna gången är det Klas och Peter som snickrat ihop provningen.
Själva provningen drar igång kl. 18:00 men i sedvanlig ordning träffas vi redan 17:30 i baren för lite mingel.
Vi har även bokat bord i restaurangen efter provningen för de som önskar äta middag som ikväll består av Oxfiléplanka och efterrätt för endast 275 kr. Glöm bara inte att anmäla i formuläret om ni vill äta. (middagen betalas av var och en på plats).

När: Fredag den 24 maj kl. 18:00
(Samling i baren 17:30 för lite mingel för de som kan)
Middag: kl. 19:30 ca.
Var: SPiS (konferensrummet 1 trappa ner)

Whiskyprovningen är avslutad

I mån av plats får även icke medlemmar deltaga på whisky- provningen till en kostnad av 200 kr/person och ni kan med fördel anmäla er redan nu.

Årsmöte & whiskyprovning

2019.01.26

Kiruna Whiskysällskap kallar härmed samtliga medlemmarna till årsmöte, lördagen den 26 januari 2019.

Datum: 26 januari 2019
Tid: 17:00
Plats: Kiruna Bryggeri, Badhuset, Bergmästaregatan 10
sedan SPiS (konferensrummet 1 trappa ner)

Vi samlas först på Kiruna Bryggeri för en guidad tur (med passus för sen avbokning). Sedan beger vi oss till SPiS för årsmöte följt av whiskyprovning.

Kvällen avslutas med bastu och mingel där man kan fortsätta ventilera idéer och önskningar hur klubben kan jobba och verka.

Ca. hålltider för kvällen:
17:00 Studiebesök Kiruna Bryggeri (badhuset)
18:00 Årsmöte
19:30 Whiskyprovning
21:00 Bastu & mingel

Vi behöver er anmälan senast den 18 januari och är det så att ni inte kan komma är vi tacksam om ni meddelar oss även detta via formuläret nedan.

I mån av plats kan även icke medlem anmäla sig till whiskyprovningen till en kostnad av 200 kr/person. Ni får även deltaga på studiebesöket på bryggeriet och årsmötet.

Eventuella motioner måste vara styrelsen tillhanda senast den 26 december för att kunna behandlas av mötet. Motionerna skickas via e-post till info@kirunawhiskysallskap.com. Dagordning kommer att presenteras på mötet, verksamhetsberättelse finns att läsa på hemsidan.

Årsmötet & whiskyprovningen är avslutad

Styrelsemöte

2018.09.21

Kallelse till styrelsemöte där vi bland annat summerar det gågna året samt lägger upp riktlinjerna inför 2019. Vi har även lite övriga punkter som måste betas av och framför allt bestämma tid och plats för nästa årsmöte.

OBS! Kallelsen avser endast KWS styrelsemedlemmar.

När: Fredag den 30 november kl. 17:00
Var: Hotell Ferrum, solsidan
Sedan avslutar vi med middag på Pinchos

Styrelsemötet är avslutad

Whiskyprovning

2018.10.25

Då var det åter igen dags för whiskyprovning med sällskapet och tro det eller så har det snart gått ytterligare ett år men vi har hunnit med massor även i år känns det som.
Kvällens provning är komponerad av Anton och Urban och jag har inte en susning vad de har hittat på, skall bli intressant.
Som en liten avslutning på detta whiskyår har Johan snickrat ihop en kanonmiddag till oss eller vad sägs om en förrätt med massa olika tapas och sedan kolgrillat kött till varmrätt för endast 350 kr/person (middagen betalar var och en på plats).
I sedvanlig ordning kommer även bastun stå varm till efter provningen för de som vill basta och denna gången tänkte vi så att de som vill äta gör det först och går sedan ner till bastun och de som inte vill äta kan entra bastun direkt efter provningen medans de andra äter.

När: Fredag den 16 november kl. 17:30
        (Samling med mingel från kl. 17:00)
Middag: kl. 19:00
Bastu: från kl. 19:00
Var: SPiS (konferensrummet 1 trappa ner)

Whiskyprovningen är avslutad

Medlemsmöte & whiskyprovning

2018.08.22

Hösten närmar sig med stormsteg och vad passar då inte bättre än att träffas och avnjuta lite nya whiskysorter. Denna gången är det Kent och Jörgen som komponerat ihop provningen.
Vi kommer att börja kvällen med ett kortare medlemsmöte då vi har några punkter som måste gås igenom.
I sedvanlig ordning träffas vi redan 17:30 för lite mingel och efter whiskyprovningen kommer även bastun stå varm för de som vill basta å mingla lite efteråt. Vi skippar middag denna kväll.

När: Fredag den 14 september kl. 18:00
Var: SPiS (konferensrummet 1 trappa ner)

Ungefärliga hålltider för kvällen:
18:00 Medlemsmöte
18:30  Whiskyprovning
20:00 Bastumingel

Whiskyprovningen är avslutad

Braunstein whiskyprovning & VM-fotboll

2018.05.17

Vi har nu fått möjligheten att prova några sorter av Braunstein innan vi bestämmer oss för vilket fat vi vill köpa då vi har lyckats boka en provning med Braunsteins svenske ambassadör Ulrik Nordin som faktiskt är en gammal Kirunabo.

När: Onsdag den 27 juni
Var: SPiS (konferensrummet 1 trappa ner)
Pris: 300 kr

För dom som vill kommer vi tjuvstarta kvällen redan kl. 16:00 med att se Sveriges VM match mot Mexiko. Direkt efter matchen kommer vi köra igång whiskyprovningen och för de som önskar avslutas kvällen med middag och bastu i sedvanlig ordning. Middagen kostar 250 kr för varmrätten och 95 kr för de som önskar dessert efteråt. (middagen betalas av var och en på plats).

Hålltider för kvällen:
16:00  Fotboll Sverige - Mexiko
18:00  Braunstein whiskyprovning
19:30  Middag


Whiskyprovningen är avslutad

Whiskyprovning

2018.04.12

Våren knackar på dörren och vad passar då inte bättre än att planera ännu en whiskyprovning. Denna gången är det Hans och Tord som komponerat ihop provningen.
Vi har även bokat bord i restaurangen efter provningen för de som önskar äta middag men glöm inte anmäla det i formuläret. Middagen kostar 250 kr för varmrätten och 95 kr för de som önskar dessert efteråt. (middagen betalas av var och en på plats).
I sedvanlig ordning träffas vi redan 17:30 för lite mingel och efter middagen kommer även bastun stå varm för de som vill basta å mingla lite efteråt.

När: Fredag den 18 maj kl. 18:00
Var: SPiS (konferensrummet 1 trappa ner)

Whiskyprovningen är avslutad

Dalmore whiskyprovning

2018.01.28

Vi har nu fått möjligheten att pröva den enastående highlandwhiskyn Dalmore, presenterad av Björn Olsson, förflutet inom cocktailvärlden där han gjort sig ett namn inom bartendersverige. Idag är Björn brand ambassador för Dalmore i Sverige. Björn har fått väldigt bra omdömen från klubbarna i söder under turnén i våras.

Luceo Non Uro. I Shine, Not Burn. Mottot som Colin of Kintail (Mackenzie-klanen) fick som tack för att han räddade den skotske kungen Alexander III från att bli ihjälstångad av en hjort under en kunglig jakt. Klanen fick även rätten att använda den tolvtaggade hjorten i sitt emblem som nu finns i Dalmore´s logga, som annars enbart får brukas av kungen.

Onsdagen den 21 februari
Tid: kl. 19:00 - ca. 20:30
Var: SPiS (konferensrummet 1 trappa ner)

Whiskyprovningen är avslutad

Årsmöte & whiskyprovning

2017.12.03

Kiruna Whiskysällskap kallar härmed samtliga medlemmarna till årsmöte, lördagen den 27 januari 2018 på SPiS.

Dagordning & verksamhetsberättelse kommer att finnas i mötes-lokalen. En mer detaljerad kallelse har gått ut via mail till samtliga. Efter mötet blir det givetvis sedvanlig whiskyprovning.

Kvällen avslutas med bastu och mingel där man kan fortsätta ventilera idéer och önskningar hur klubben kan jobba och verka.

När: Lördag den 27 januari kl. 17:30
Var: SPiS (konferensrummet 1 trappa ner)

VARMT VÄLKOMNA !!!
Styrelsen, Kiruna Whiskysällskap

Årsmötet & whiskyprovningen är avslutad

Styrelsemöte

2017.11.08

Kallelse till styrelsemöte där vi bland annat summerar vårt första år som klubb samt lägger upp riktlinjerna inför 2018. Vi har även lite övriga punkter som måste betas igenom innan, och framför allt bestämma tid och plats för årsmötet. Kallelsen avser endast KWS styrelsemedlemmar.

När: Tisdag den 14 november kl. 18:00
Var: Hotell Ferrum, solsidan

Styrelsemötet är avslutad

Whiskyprovning

2017.10.12

Då var det dags för årets sista whiskyprovning med sällskapet och jag tror det kommer bli något utöver det vanliga så missa inte detta tillfälle. Vi hade även tänkt detta som en liten avslutning på vårt första år så vi hoppas alla som kommer även har möjlighet att äta en 3-rätters whiskyinspirerad middag som Johan har snickrat ihop till en kostnad av 350 kr/person (middagen betalar var och en på plats). Efter provningen står bastun varm för de som vill basta å mingla lite innan middagen.

När: Fredag den 17 november kl. 17:00
Var: SPiS (konferensrummet 1 trappa ner)

Whiskyprovningen är avslutad

Stockholm beer and whiskyfestival

2017.08.28

Stockholm beer and whiskyfestival är en av Sveriges största mässor i ämnet och vi har för avsikt att åka dit givetvis. Den går av stapeln 28-30 September & 5-7 oktober och vi tänkte åka dit under första veckan. Vi kommer även ha möjlighet att gå på mässan redan på torsdag eftermiddag med fackfolket vilket är ett tillfälle ni bara inte får missa.

Vi kommer att bo på Best Western Kom Hotel som ligger en liten bit från Hötorget och närmsta tunnelbanestation tror jag är Rådmansgatan.

VI har valt att inte boka in allt för många aktiviteter utöver whiskymässan så alla kommer ha massa tid till annat om man så vill. De flesta anländer med flyg kring 15-tiden sedan bör alla ta sig till hotellet för att slänga in väskan för att sedan åka vidare till mässan.

Så här ser planeringen ut för dessa dagar:
Torsdag 28 september
ca. 16:00  Stockholm beer and whiskyfestival. Vi äter på plats för att
                 kunna vara på mässan så länge vi känner för det.
Fredag 29 september
16:00        Ölprovning på Nya Carnegiebryggeriet
19:00        Middag på Ardbeg Embassy i gamla stan 

Väl mött
Sláinte

Öl & whiskymässan är avslutad

Whiskyprovning "all världens whisky"

2017.05.03

Temat för kvällens provning är "all världens whisky". Det finns så många spännande destillerier med läckra whiskies förutom "de stora drakarna" från Scottland, Irland, USA och Japan. Provningen hålls av Tommy Calner från Piteå som hållit i whiskyprovningar i över 15 år.

Lördagen den 10 juni
Vi kommer köra 2 sittningar, kl 16:00 och kl 19:00 á 18 platser per gång, så boka er plats redan idag.

Pris 645 kr
medlem i KWS 595 kr

Provningen äger rum på SPiS som denna kväll även erbjuder en whiskyinspirerad middag för de som vill äta efterår. För bokning av middag, kontakta SPiS på 0980-170 00.

Dax att gå på upptäcksfärd!

Whiskyprovningen är avslutad

Medlemsmöte & whiskyprovning

2017.04.21

Då var det dax för sällskapets första medlemsmöte där vi måste bestämma hur vi vill ha våra provningar och även planera våra aktiviteter för 2017.

Givetvis kommer det provas någon whisky för det är ju därför vi är här eller hur.

För de som vill kommer bastun stå varm efteråt för lite mingel och "eftersnack" med våra nya medlemmar.

När: Onsdag den 3 maj kl. 18:00
Var: SPiS (konferensrummet 1 trappa ner)

Mötet & whiskyprovningen är avslutad