Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2018

 

Så var det dags att summera föreningens andra verksamhetsår

Medlemmar
Redan efter första året var det några medlemmar som kände att detta inte riktigt var deras grej eller så ansåg det att tiden inte riktigt räckte till helt enkelt så till årsmötet i januari hade vi sex stolar som bytt namn vilka vi hälsade välkomna till sällskapet.

Vi står fast med ett maxantal på 25 medlemmar och intresset att få tillträdet till sällskapet är stort och kölistan bara växer och växer.

Whiskyprovningar
Under året har vi haft sex whiskyprovningar varav fyra egna och två med externa provningsledare som var från Dalmore och Braunstein.

Vi har hunnit prova 26 olika sorter varav 13 var med de externa provningarna. 

I slutet av februari hade vi äran att få besök av Dalmore´s brand ambassadör Björn Olsson som höll en fantastiks provning där pricken över "i" et var extranumret i form av deras 21 åriga whisky.

Lagom till Kirunafestivalen fick vi besök av Ulrik Nordin från Danska Braunstein, med rötter från Kiruna faktiskt, som lät oss prova 6 olika sorter. Denna provning blev helt rätt i tiden eftersom vi tidigare i år bestämt oss att köpa fat från just Braunstein.

Övriga intressanta händelse
Tanken och vår förhoppning var att komma iväg på en whiskyresa till Skottland i år men av olika orsaker fick vi ställa in det i sista stund så vi får göra ett nytt försök framöver.

Vi har även sent om sides investerat i vårt första whiskyfat. Det blev ett rökigt olorosofat från Braunstein som vi delat upp i 17 andelar där varje andel ger tre 50 cl flaskor. Ett fat ger ca. 52-54 flaskor så eventuellt överskott tillfaller klubben för att brukas vid något trevligt tillfälle.

Några av medlemmarna har under året även tagit tillfället i akt och köpt special-buteljeringar som vi får erbjudanden om då och då. De som inhandlats i år är Björkås Islay Single Cask samt SMWS Loch Lomond höstbuteljering.

Under året har arbetet med att utveckla hemsidan fortskridit och vi har även lyckats hitta en riktigt lyxig whiskyvattnare till webshopen som en whiskynörd bara måste ha i sin whiskyhörna.

Vi i styrelsen vill härmed tacka för det gångna året och ser framemot ett minst lika händelserikt 2019.

Styrelsen / Fredrik Siverhall
Ordförande Kiruna Whiskysällskap