Whiskybloggen
Intressant läsning om whisky

Nämner vi whisky så är det fortfarande många av oss som tänker på en man som sitter och njuter av sin favoritwhisky i sin läderfåtölj vid brasan.

London kryllar av massa mysiga och trevliga pubar men alla är inte så lätta att hitta. En av dem är Ye Olde Mitre som är nästan omöjlig att hitta om du inte vet exakt vart du ska leta.

Macallan har parkerat världsrekordet för auktionswhisky på förbluffande 848 750 pund - 9,9 miljoner kronor! För några år sedan var japanerna i ropet, 2015 gick en Karuizawa för motsvarande 800 000 kr, men nu har skottarna tagit över igen.

Gå-bort-present, för att fira något särskilt eller bara för att unna dig något lite extra. Här får ni 13 bra tips på exklusiv whisky med lyxig känsla (utan inbördes ordning).

BrewDog öppnar världens första bryggerihotell i sina lokaler i Columbus, Ohio. Det oberoende skotska bryggeriet BrewDog öppnar sitt hett efterlängtade hantverksölshotell, DogHouse.


Fotbolls VM närmar sig med stormsteg och VM-temperaturen stiger då passar vi på att ta ett litet sidosteg från whiskyn och kikar lite på passande öl till VM festen.

Snart är sommaren här och du kommer säkert vilja koppla av med några drams omgivna av nära och kära, kanske tillsammans med "den ljuva musiken av whisky som faller i glaset", som James Joyce uttryckte det.

Många har säkert någon gång ställt sig frågan "varför dricker vi egentligen whisky?" -och lite mer personligt, "varför dricker jag whisky?" Ska man vara petig provar jag nog whisky, eller smakar, snarare än dricker.

SCOTCH VÄRNAR sin image. Ingen eller inget får sprida osäkerhet om varumärkets värderingar. Så fort något dyker upp som kan förväxlas med skotsk whisky är branschorganisationen SWA där med sina advokater.