Whiskybloggen
Intressant läsning om whisky

WHISKYKRASCHEN i SKOTTLAND på 1890-talet var en katastrof. Blended Scotch hade precis tagit fart och försäljningstrycket gjorde att rekordmånga destillerier byggdes på kort tid.

Skulle du betala 190 000 kronor för en whiskyprovning? Det är nämligen det planerade biljettpriset när världens genom tidernas dyraste whiskyprovning hålls i Göteborg i november.

På The Dove i Hammersmith så hittar du något så unikt som Londons minsta bar! Den mäter endast 1,27 m x 2,39m och har plats för fyra gäster åt gången.

The Red Lion är också en pub man måste leta lite efter för att hitta. Den ligger på 2 Duke of York Street, ett kvarter söderut ifrån populära Piccadilly Street.

I korsning mellan A201 och Queen Victoria Street hittar du The Blackfriar. Det är ett hus som inte liknar något annat i denna del av det moderna London.

Lamb & Flag ligger mitt emellan Leicester Square och Covent Garden Market. Även om det är ett av de turisttätaste områdena i London så hittar få turister till Lamb & Flag.

BREXIT NÄRMAR SIG. Vad alla undrar är hur Scotch kommer att påverkas av ett utträde. Blir whiskyn dyrare eller svårare att få tag på? 29 mars kl 12 ska enligt planerna UK lämna EU.

Ye Olde Cheshire Cheese är ännu en av dessa legendariska London pubarna! Du hittar puben på 145 Fleet Street där du viker in i en gränd.

Kan det vara så att inte du heller har hunnit gjort knäcken ännu? Det är ju strålande! För då har du chansen att testa på vårt favoritrecept: Whiskyknäck!