Whiskybloggen

Intressant läsning om whisky

I november 2020 öppnade en 400 kvm. stor specialbutik för öl i Team Sportias gamla lokaler i Nordstan, Göteborg - vilket är det första Systembolaget av sitt slag i landet.

NYFIKEN PÅ WHISK(E)Y? Var ska man börja som nybörjare. Lätt, det är bara att googla på topplistor och tester. All information finns ju på webben bara en knapptryckning bort.

Macallan går i mål med sin exklusiva travel retail-serie The Golden Age of Travel. Här är 35-åringen som kostar $50 000, alltså ungefär 470 000 SEK. Jodå, du läser rätt.

WHISKYKRASCHEN i SKOTTLAND på 1890-talet var en katastrof. Blended Scotch hade precis tagit fart och försäljningstrycket gjorde att rekordmånga destillerier byggdes på kort tid.

Skulle du betala 190 000 kronor för en whiskyprovning? Det är nämligen det planerade biljettpriset när världens genom tidernas dyraste whiskyprovning hålls i Göteborg i november.

På The Dove i Hammersmith så hittar du något så unikt som Londons minsta bar! Den mäter endast 1,27 m x 2,39m och har plats för fyra gäster åt gången.

The Red Lion är också en pub man måste leta lite efter för att hitta. Den ligger på 2 Duke of York Street, ett kvarter söderut ifrån populära Piccadilly Street.

I korsning mellan A201 och Queen Victoria Street hittar du The Blackfriar. Det är ett hus som inte liknar något annat i denna del av det moderna London.

Lamb & Flag ligger mitt emellan Leicester Square och Covent Garden Market. Även om det är ett av de turisttätaste områdena i London så hittar få turister till Lamb & Flag.