Om oss

Hur det en gång började...

Finns det något bättre en regnig, ruggig och kall höstkväll, än att tända upp brasan, kliva ner i favoritfåtöljen och hälla upp en dram. Låta den lufta sig några minuter, sen sticka ner näsan i glaset och känna en doftkavalkad. Kanske på en riktigt rökig Islay whisky. Därefter smaka av en mun och låta tungan få ta del av alla smaker, för att sen känna den härliga eftersmaken när dramen passerar strupen och du blir alldeles varm i hela kroppen.

Känner du igen dig? Låter det gott? Det finns en hel värld av whiskys att provsmaka och att avnjuta. Man kan göra det ensam men varför inte göra det tillsammans. Det är anledningen till att vi bildade detta sällskap. Det hela började en kväll i Januari 2017 där några trevliga whiskysorter avsmakades samtidigt som idéen om att bilda en egen whiskyförening dök upp. Bara två veckor senare satt jag och några whiskyvänner i ett första möte där Kiruna Whiskysällskap bildades.

Det finns ingen dålig whisky, bara mer eller mindre goda whisky. Alla har vi en personlig favorit. Kanske en rökig whisky ifrån ett vindpinande Islay eller en blom och ljung doftande whisky ifrån kullarna i Speyside. Vi ska försöka provsmaka dem alla och vi har bara börjat.

Sällskapets motto är: glatt humör, goá vänner och naturligtvis WHISKY!

Slàinte

Klicka på bilden så länkas du till vår egna informationssida för både den nyfikna och vetgirige!  Här hittar du allt från ordlistor, listor på destillerier och fakta om hur tillverkningen går till.