Londons gömda pubar VI

03.04.2019

På The Dove i Hammersmith så hittar du något så unikt som Londons minsta bar! Den mäter endast 1,27 m x 2,39m och har plats för fyra gäster åt gången.

En bedrift som gjort att denna bar finns med i Guinness Världsrekordsbok. Men du kan vara lugn! Det finns flera barer i restaurangen och varma dagar så sitter du med fördel istället ute på den rymliga terrassen med utsikt över Themsen.

Att hitta hit kan vara lite svårt då den är belägen på baksidan av ett bostadsområde. Enklast är att ta tunnelbanan till Ravenscourt Park och gå söderut i riktning mot Furnivall's Gardens. Gå genom parken ner mot Themsen så ligger The Dove innästlat längs med kullerstensgatan till höger.

The Dove har en rik historia och har varit vattenhål till en rad av stadens mest kända poeter och författare. James Thomson, poeten som författade dikten 'Rule Britannia' gjorde just det på The Dove.

Puben har också blivit omnämnd i A P Herberts 'The Water Gypsies', men han kallade den då 'The Pigeons'.

Även idag besöks den av välbekanta ansikten från Englands kulturelit, men inte på ett snobbigt sätt, utan avslappnat och familjärt.
Puben har ägts av bryggeriet Fuller's sedan 1796 och stoltserar med att mer än hälften av alla besökare är 'regulars' d.v.s. stamkunder. Den stora orsaken till att man ständigt återkommer till The Dove är det breda utbudet av Real Ales, den utsökta maten och de fantastiska vinerna!

Maten på The Dove är klassisk brittisk pub mat, men lagad till perfektion. Och det tillsammans med närheten till Themes gör denna lilla pub till ett riktigt måste för den törstige och hungrige London resenären!

Adress:
19 Upper Mall
Hammersmith
London W6 9TA
Storbritannien

Telefon: +44 20 8748 9474

Boka bord: dovehammersmith.co.uk

Publicerat på maltermagasin 2018-03-28
Maltermagasin.se