Londons gömda pubar II

30.12.2018

Ye Olde Cheshire Cheese är ännu en av dessa legendariska London pubarna! Du hittar puben på 145 Fleet Street där du viker in i en gränd.

Vid Eetré så finns ett plakat som meddelar att puben blev återuppbyggd 1667, dvs ett år efter den Stora Branden som drabbade London 1666.

'The Cheese' har besökts av litterära storheter som Oliver Goldsmith, Mark Twain, Alfred Tennyson, Sir Arthur Conan Doyle med flera. Charles Dickens använde lokalerna som en skrivarstuga vid flera tillfällen.

Avsaknaden av fönster på The Cheese gör att puben alltid är lagd i ett mörkt dunkel som ger en mystik stämning. Det finns flera olika barer belägna på tre våningar. Puben har blivit utbyggd i flera steg, främst då de har tagit över det närbelägna gamla klostret och använde dess vinkällare som en underjordisk bar. Här finns gott om sittplatser i de gamla valven och längst ned finns en stor ölhall med långbord.  De öppna spisarna fungerar fortfarande och på kalla höst och vinterdagar så sprakar det brasor ur flera av rummen.

Ye Olde Cheshire Cheese drivs idag av Samuel Smith bryggeriet och deras ölsorter är ett naturligt inslag i utbudet men du hittar också ett rikt utbud av Real Ales.

Här serveras riktig mat lagad från grunden. Ett tips är att beställa in en Steak and Ale pie tillsammans med en Real Ale som personalen rekommenderar. Slå dig ner och njut av atmosfären och historiens vingslag!

145 Fleet St
London EC4A 2BU
Storbritannien

Publicerat på maltermagasin 2018-03-28
Maltermagasin.se